Vragen? Bel ons op 06-53114223
  • In scène gezet!

Bertie’s geschiedenis


Onze Austin FX4, nu liefkozend omgedoopt tot Bertie, liep waarschijnlijk in 1971 van de band in Coventry. Op het kentekenbewijs staat 1970 vermeld, maar aangezien er onder de motorkap de 2.5 Austin dieselmotor huist met een radiateur onder druk, klopt deze datum niet. Wel heeft de auto nog de ouderwetse ‘sea gull’-deurklinken die in 1974 werden vervangen door een type met drukknop, dus we denken dat de productiedatum tussen 1971 en 1974 lag.

De grote oversteek

Bertie kwam in 1982 naar Nederland, aanvankelijk nog in het zwart gehuld. De vorige eigenaars van Bertie vonden dat een sombere kleur en hebben de auto toen over laten spuiten in de kleur Jaguar Azure Blue. Zij hadden een garagebedrijf in Noord-Holland en zetten de taxi met name in voor het doen van boodschappen en het rondbrengen van materiaal. In 2012 besloten zij de auto vanwege gezondheidsklachten weg te doen, precies op het moment dat wij besloten dat we een London Taxi als trouwauto wilden verhuren. Zo vonden wij onze Bertie via Marktplaats. Een bevriende monteur (bedankt Jaap) kon bevestigen dat de auto wel wat aandacht nodig had, maar wel een goede basis was om op te knappen. De auto werd naar Drenthe verscheept, waar de remmen rondom werden vernieuwd. Hierna kon Bertie APK goedgekeurd worden, waarna hij eindelijk de weg op mocht. Bij de eerste rit bleek het lange stilstaan toch zijn tol te hebben geëist: de radiateur liep leeg en deze moest vervolgens ook gereviseerd worden. Gelukkig was dit de laatste hobbel en hierna was Bertie klaar om weer de weg op te gaan.

Inmiddels heeft Bertie al meerdere huwelijken en gala’s achter de rug en hij heeft het geweldig gedaan. Wil jij onderdeel uitmaken van Bertie’s geschiedenis? Vraag dan via het onderstaande formulier vrijblijvend een offerte op.


Onze Engelse Taxi huren?

Nieuwsgierig geworden en wil je onze Engelse Taxi misschien wel huren?
Vraag dan via het onderstaande formulier helemaal vrijblijvend jouw persoonlijke prijs op.
Heb je een vraag? Stel die dan via ons contactformulier.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Contact