1-1

ff

Een aantal weken geleden hebben wij één van onze dromen werkelijkheid laten worden. We hebben een Engelse Taxi aangeschaft en ‘m direct liefdevol omgedoopt tot Bertie. Niet Bèrrrtie als een kruising tussen Bert en Ernie, maar Burrrthie. Op z’n Engels.

Op dit moment zijn we in afwachting. Er wordt in het diepste geheim aan Bertie gewerkt, alleen een paar naaste familieleden zijn op de hoogte van de aankoop. Hij wordt voorzien van nieuwe remmen en volgende week rijdt hij wat ons betreft glansrijk door de APK.

Met een beetje geluk zal z’n vuurdoop dan plaatsvinden op 21 september, door Suzanne en Thijs op hun trouwdag te vervoeren. Zij weten niet beter dan dat ze in hun Ford Focus naar hun trouwlocatie zullen rijden, maar met een beetje medewerking van Bertie en de APK-man is hij er de 21e gewoon klaar voor. Fingers crossed!

Dan, voor de mannen onder ons, even een voorstelrondje van Bertie in een kort stukje over z’n geschiedenis en technische specificaties (met medewerking van Erik). Onze Engelse Taxi is een Austin FX4 van het tweede model. Hij heeft een 2,5 liter Austin-motor en een automatische versnellingsbak. Van binnen met zowel de originele zwarte leatherlook bekleding als de prijslijst uit de jaren ’70. Op het kenteken staat het bouwjaar 1970, maar de motor en het bouwjaar komen eigenlijk niet overeen, wij vermoeden dat hij uit 1972 komt. Begin jaren ’80 is hij in een zwarte vorm naar Nederland gehaald en hier gespoten in de kleur Jaguar Ocean Blue.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in