Even een kort voorstelrondje: Maaike Lohuis – in haar vrije tijd meestal in de buurt van haar Aga te vinden, a) omdat ‘ie zo lekker warm is en b) omdat ze houdt van koken. Toegegeven, er zitten wel eens wat misbaksels tussen, maar dat maakt het proces niet minder leuk! Erik Lohuis – vrolijke Drent die doorgaans achter z’n computer zit, maar daarnaast zonder problemen of klagen enthousiast in de keuken Maaikes creaties test.

Hoe is dat Engelse nou gekomen?
Onze eerste vakantie samen gingen we naar Exeter in Devon, Engeland. Onze tweede vakantie ging naar Londen… en daarna zijn Cambridge, Edinburgh, Brighton, Canterbury, Ramsgate, Ashford, Rye, Loch Ness, St. Andrews, Isle of Wight, Oxford en nog veel onbenoemde maar daarom niet minder pittoreske Engelse dorpjes de revue gepasseerd. We zijn zelfs met een originele narrowboat (de grote passie van Stephan en Marianne Dijkstra) de Four Counties Ring gevaren.

Cider met pork scratchings
En nou ja, goed, zo ging dat door. Totdat we op een dag ons huis in Engelse stijl hadden ingericht (inclusief iedere kamer z’n eigen kleur), op een Engels Aga-fornuis kookten, een koelkast hadden met de Union Jack erop. En last but not least ineens een Austin FX4, Engelse taxi voor de deur hadden staan. Toen konden we er niet omheen: zoals anderen Francofiel zijn en regelmatig aan de wijn met camembert zitten, gaan wij voor de cider met pork scratchings.